petak, 9. rujna 2011.

Korcula

Žrnovo je poznato po svojim stoljetnim čempresima,terasastim vinogradima,kamenim kučama,zvonicima svojih crkava,maslenicima,poljskim kućama.Žrnovske uvale:Žrnovska Banja,Orlanduša,Gostinja Vala,Rasohatica,Pavja Luka koji pružaju turistima udoban odmor u modernim apartmanima i vilama.

Račište je mjesto u živopisnoj uvali na izlazu iz Korčulanskog u pelješki kanal.Prema mornarskoj legendi nekad se zvala "Luka spasa"jer je pružala utočište jedrenjacima za olujna vremena.Danas su Račištani poznati pomorci.
PUPNAT je jedno od najstarijih naselja na Korčuli gdje je postojala naseobina još u ilirsko doba.Izuzetno dobro očuvan je tradicionalan izgled ovog pitoreskog mjesta.Iz njega se manjom turističkom cestom dolazi do Pupnatske Luke,nesumljivo najljepše uvale na otoku.
Čara-Zavalatica:Iznad čarskog polja po vrhumskom bijelom vinu "Pošip",smjestila se Čara.Crkvica iz XIV.stoljeća "Gospa od čarskog polja ",sa svojim bogatim mramornim oltarom i alabasternim reljefima koji prikazuju prizore iz života Isusa i Djevice Marije,najpoznatije hodočasničko svetište na otoku.

Nema komentara:

Objavi komentar